środa, 19 lutego 2014

Pasta z łososia i twarogu

Lekka, zdrowa pasta z pieczonego łososia i twarogu idealna na śniadanie i nie tylko :)



Składniki:
  • 120 g świeżego łososia
  • 300 g chudego twarogu
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki świeżego posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki chrzanu lub gęstego jogurtu
  • pół łyżeczki oliwy

Łososia kładziemy na kawałku folii aluminiowej, oprószamy solą, pieprzem i polewamy odrobiną oliwy. Zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 minut. Po upieczeniu studzimy go i oddzielamy skórę od mięsa ryby. 
W miseczce rozgniatamy widelcem twarożek, dodajemy ostudzonego łososia, koperek, gęsty jogurt lub chrzan (jeśli lubimy ostrzejsze dania), doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Gotową pastę podajemy z ulubionym pieczywem lub na liściach sałaty. Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz