środa, 9 kwietnia 2014

Jajka faszerowane pastą krabową

Jajka faszerowane pastą z paluszków krabowych, z parmezanem i pietruszką to propozycja na przystawkę lub Wielkanocne śniadanie.



Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1-2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • 100 gram paluszków krabowych (nie mrożonych)
  • 2-3 łyżki świeżo startego parmezanu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Obrane ze skorupek jajka kroimy na pół i wyjmujemy z nich żółtka. Paluszki krabowe ścieramy na tarce o dużych oczkach. W misce mieszamy ze sobą starte paluszki krabowe, żółtka, pietruszkę, majonez i parmezan. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowaną pastą napełniamy połówki jajek. Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz