Składniki:
- 1/3 szklanki płatków owsianych
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki jeżyn (lub dowolnych owoców, orzechów, nasion, dżemu lub innych dodatków, z którymi lubimy jadać owsiankę)
- 1 łyżka miodu lub brązowego cukru (opcjonalnie)
Do słoiczka wsypujemy płatki, dodajemy mleko i jogurt i słodzimy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Teraz możemy dodać jeżyny lub zrobić to rano. Słoiczek zakręcamy i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy z lodówki, dodajemy owoce (jeśli nie zrobiliśmy tego wieczorem) i mieszamy. Smacznego :)
Drugie śniadanie. Dołączam do akcji Kuchnia 24/7
Uwielbiam całonocną owsiankę, zwłaszcza jeśli wiem, że z rana nie będę miała czasu na przygotowanie śniadania. Wtedy taki pyszny słoiczek ratuje poranek. ;) U Ciebie wygląda naprawdę apetycznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Owsianka z jeżynami jest przepyszna!
UsuńOwsiankę zawsze proszę;)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę ;)
Usuń