czwartek, 30 sierpnia 2012

CAŁONOCNA OWSIANKA Z LODÓWKI Z JEŻYNAMI

Jeśli nie macie czasu na przygotowanie owsianki z rana albo lubicie jadać zimne śniadania lub po prostu chcecie spróbować czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. Całonocna owsianka z lodówki przygotowana w słoiczku. Oryginalny przepis pochodzi z tej strony. Dla mnie taka owsianka to idealne drugie śniadanie w pracy.



Składniki:
  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki jeżyn (lub dowolnych owoców, orzechów, nasion, dżemu lub innych dodatków, z którymi lubimy jadać owsiankę)
  • 1 łyżka miodu lub brązowego cukru (opcjonalnie)

Do słoiczka wsypujemy płatki, dodajemy mleko i jogurt i słodzimy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Teraz możemy dodać jeżyny lub zrobić to rano. Słoiczek zakręcamy i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy z lodówki, dodajemy owoce (jeśli nie zrobiliśmy tego wieczorem) i mieszamy. Smacznego :)






Drugie śniadanie. Dołączam do akcji Kuchnia 24/7

4 komentarze:

  1. Uwielbiam całonocną owsiankę, zwłaszcza jeśli wiem, że z rana nie będę miała czasu na przygotowanie śniadania. Wtedy taki pyszny słoiczek ratuje poranek. ;) U Ciebie wygląda naprawdę apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Owsianka z jeżynami jest przepyszna!

      Usuń