czwartek, 28 marca 2013

Pasta z tuńczyka

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Są idealne na szybkie śniadanie gdyż przygotowuję je zazwyczaj wieczorem i odstawiam do lodówki na noc aby składniki "przegryzły się". Dzisiaj propozycja na pastę do chleba z tuńczykiem.



Składniki:
  • 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżka majonezu lub serka kremowego
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Jajka gotujemy na twardo. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulę, ogórka i ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez lub serek, pokrojony koperek i całość dokładnie mieszamy. Ja taką pastę przygotowuję wieczorem i wstawiam do lodówki na noc w celu "przegryzienia się" składników. I dzięki temu rano mam już gotowe śniadanie. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz