Składniki:
- 125 g makaronu gryczanego soba
- 150 g pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- oliwa do smażenia
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
- sól, pieprz
- tarty Parmezan
Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebule pokroić w półplasterki a czosnek w plastry. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić cebulę i czosnek i smażyć przez ok 3-4 minuty. Dodać pieczarki, dolać oliwy, posolić, oprószyć pieprzem i smażyć do lekkiego zarumienienia chwilami mieszając. W międzyczasie zagotować wodę i ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu. Na patelnię z grzybami włożyć ugotowany makaron i wymieszać razem z pieczarkami. Posypać szczypiorkiem i natką pietruszki. Danie wyłożyć na talerz i posypać Parmezanem. Smacznego :)
Prosty i ciekawy przepis, pozwolę go sobie wykorzystać! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Proszę bardzo :) Pozdrawiam!
Usuń