Składniki:
- 1 bagietka
- 2 pomidory
- świeża bazylia
- oliwa bazyliowo-czosnkowa z tego przepisu lub zwykła oliwa
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Bagietkę kroimy na kromki i smarujemy je z dwóch stron oliwą bazyliowo-czosnkową lub zwykłą. Kromki układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 10-15 minut, aż ładnie się zarumienią.
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy posiekaną bazylię, pokrojony drobno czosnek i łyżkę oliwy. Przyprawiamy pieprzem, solą i mieszamy.
Ciepłe grzanki nacieramy główką czosnku (jeśli używamy zwykłej oliwy) i nakładamy na nie farsz z pomidorów. Smacznego :)
Bruschetta to coś pysznego! Twoje są śliczne!
OdpowiedzUsuńPysznie u Ciebie!
Pozdrawiam:)
Dziękuję i też pozdrawiam :)
Usuń