Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka (niecała)
- 1/2 szklanki oleju
- 1,5 szklanki pokrojonych truskawek
W misce mieszamy ze sobą suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i sodę. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajka, mleko i olej. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Dodajemy truskawki, delikatnie mieszamy i przekładamy ciasto do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy ok 25-30 minut.
Z przepisu wychodzi ok 18 muffinek. Smacznego :)
Mmmmmm!!!!! Przepysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń