Składniki: (dla 2 osób)
- 1 szklanka jagód
- 250 gram makaronu kolanka (lub innego)
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- cukier
- cukier waniliowy
- 4 łyżki białego sera
Jagody myjemy, osuszamy i mieszamy z cukrem waniliowym i cukrem białym (do smaku). Delikatnie rozgniatamy je widelcem i mieszamy ze śmietaną lub jogurtem. Makaron gotujemy al dente wg. przepisu z opakowania. Masło topimy, mieszamy z ugotowanym makaronem i wykładamy na talerze. Całość polewamy jagodami i posypujemy pokruszonym białym serem. Smacznego :)
Uwielbiam to danie, i ten moment gdy kończąc jedzenie mam cały język i zęby fioletowe :)
OdpowiedzUsuńjedno z moich ulubionych letnich dań:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i dziękuję za dodanie przepisu do Akcji Jagodowej:)